fredag 30. september 2011

På tur til Canada hytta

Vi ble mildt sagt litt forvirra i dag da mamma sa at vi skulle gå tur sammen med Maja og Fabian til Canada hytta. Skal vi virkelig gå helt til Canada? Tenkte vi. Vel, vi gikk jo den vanlige veien ut i skogen da, men så tok vi plutselig en annen sti enn det vi pleier. Kult å gå på nye steder. Det var veldig gørrete og bløtt, men det er ikke no problem! Vi kan bare gå utenom dammene. Pablo gjør ikke det, han svømmer nesten i gjørme han.
Til slutt kom vi fram til ei hytte og den lå ikke i Canada. Det viser seg nemlig å være navnet på hytta. Vi stoppa litt der og mamma knipsa bilder med mobilen.

Ingen ser oss hvis vi går nå, Fabian.

Goldie og Fabian

Hvor mange bilder skal du ta egentlig?

Maja, Luca og Fabian.

Møkkalucasvinet

Maja


Goldie

Mamma ble overassket når hun fikk til å ta et pent bilde av alle på en gang.


Sånn så Pablo ut da vi kom hjem.

Nå har vi fått en dusj og skal straks kose oss med dentastick :)

God helg!

torsdag 29. september 2011

På tur med Gimli og Ottar!

I dag har vi vært på tur med Ottar og Gimli. Nei, Ottar er ikke en mann, han er faktisk en hund.Vi tvilte litt første gang vi hørte om han vi også ;)

Bestemor er ivrig fotograf, så her er et lite utvalg fra dagen:


Ottar.

Luca er sur på Gimli, så da må han gå i bånd. That's life..

Gimli og Ottar. Hvis du legger sammen de to navnene, hva får du da? Jo, Gittar!

Goldie har alltid noen kjekkaser etter seg ;)

Fredrik

Mamma er litt lei seg for hun finner ikke et eneste bilde fra turer i sommer hvor Pablo ikke er grisete og møkkete i pelsen. Men stakkars, han er jo bare en hund!

onsdag 28. september 2011

Luca på epleslang


Luca skriver:
I dag har jeg vært på epleslang. Hunder kan da ikke gå på epleslang, tenker du kanskje? Vel, i teorien så er jeg altfor liten til å rekke opp i de høye epletrærne og stjele med meg epler, men på kjøkkenet står en det en hel pose med røde herligheter. Denne posen har jeg forsynt meg av i noen dager nå. Gjør det når ingen ser på, kan ikke risikere at Goldie og Pablo stjeler fra meg. De er litt for sure til å spise opp, så jeg bare samler på dem. Kjekt å ha, sier nå jeg! 

Her er dagens fangst, hele 5 stk:

Tror jeg skal begynne å kalle meg for "eplejeger'n"

mandag 26. september 2011

Goldie's definisjon på en gris


Husker dere innlegget vårt på fredag? Da måtte vi jo alle i dusjen etter at Luca hadde spis bæsj. Haha, dere skulle sett Pablo i det mamma sa: ”Æææsj, din griiiis” til Luca. Da begynte Mr. Hønsehjerne å se seg om etter en ekte gris. Han sa noe sånn som: ”Hæ, en ekte gris mamma?! Så kult! Hvor er’n?” Jeg skal innrømme at jeg har slitt litt selv med å forstå eksakt hva hun mener med sitt noe spesielle ordvalg, men jeg har skjønt såpass at ekte griser dukker ikke opp i skogen sånn uten videre.  Nå har jeg gjort litt research og kommet fram til noe jeg tror er et logisk svar på mitt spørsmål.
Anyway, på Wikipedia står det følgende om grisen:
Gris (Sus scrofa domesticus) er også kjent som svin, tamgris og tamsvin og er en underart av villsvin (Sus scrofa). I vitenskapelig sammenheng blir tamgrisen også omtalt som Sus domesticus.Grisen ble trolig først domestisert i det nære Østen for omkring 9 000 år siden[1]. Mye tyder imidlertid på at europeiske og asiatiske tamgriser har oppstått som følge av uavhengige prosesser. Siden tamgris og villsvin er samme art kan de også parre seg og få forplantningsdyktig avkom. Det har resulterert i at de fleste såkalte villsvin i USA i dag egentlig er etterkommere av importerte ekte villsvin og rømte tamgriser. Slike blandingsgriser finnes også flere andre steder i verden og er et resultat av at tamgris ofte rømmer og parrer seg med villsvin. Tamgrisen blir gjerne mye større enn ekte villsvin. Også den er en alteter (omnivor), noe som betyr at den spiser både plante- og animalsk føde. Ukastrerte hanndyr av arten svin kalles råne, mens en hunngris kalles su(gge) eller purke

Jeg får ikke denne betegnelsen til å matche helt med Luca, så vi har laget et eget lite leksikon som heter ”Doggiepedia”. I dette vil vi skrive inn våre betegnelser på ting. Her er min betegnelse på Grisen Luca:
Lucasvinunge
”Lucasvin (Sir Luca Domesticus) er en av de nyere griserasene. En dverggriserase for å være helt nøyaktig. Den er svært liten av vekst, rundt 6kg, og er overraskende smidig og lett bevegelig til gris å være. Denne rasen ble trolig domestisert i 2009 da mamma hentet en av dem ut av en grisebinge bestående av hele 6 stk. små svinunger på Jeløya. Hvor de resterende 5 har blitt av er noe usikkert, men mest sannsynlig er de spredd jevnt utover landet. Du kan altså treffe på dem hvor som helst.
I motsetning til sine griseslektninger har Lucasvinet lang pels og den grynter ikke. Eller, den gjør jo for så vidt det, men det er en blanding mellom grynt og bjeff; altså et gryntebjeff.
Lucasvinet er altetende og har en utmerket nese for møkk. De finner møkk overalt! Av og til spiser de møkka, og andre ganger ruller de seg i den osv. Hvorfor de gjør det vet man ikke, men det kan virke som om de har et stort behov for å lukte vondt til enhver tid.
Lucasvinene er ikke farlige for mennesker, så du trenger ikke bli redd hvis du møter en. Det eneste du skal være redd for er at den kan sette seg på fanget ditt med møkk i pelsen, så bøy deg ned og lukt på den først. Lukter den sjampo er du trygg. Lukter den møkk, ligger du dårlig an! Har et Lucasvin først kommet seg opp på fanget ditt, vil den ikke gå ned med det første. Du må klø den. Deretter må du klø den litt til, så enda litt til. De tar ikke et hint, så hvis du sier ”- Nå må du gå ned.” til et slikt svin er som å si: ”- Kom skal jeg klø deg litt til.” Slutter du å klø begynner de å skrape på deg med de små, men ytterst skarpe klørne sine. Det er heller ikke farlig, men utrolig irriterende.
Lucasvinets bruksområde er foreløpig ikke kjent. Skal du ha de innendørs (noe du må, da de ikke tåler kulda så godt), må du vaske dem sånn ca hver dag. De har et stort behov for mosjon og løping, men trenger ikke så mye mat. Den finner de selv i skogen.
Alt i alt er Luca altså et Lucasvin. En råne som søker (møkka)sugge. Det kan bli tv-program av sånt, sier Pablo. Kanskje Animal Planet er interessert i å lage ny realityserie?! ”
Når du leser om Lucasvinet så tenker du kanskje: ”Stakkars Goldie som må bo sammen med en sånn en sånn møkkagris.” Og, ja, du har helt rett! Eller altså, han er helt grei, men det der med å rulle seg i møkk kunne han spart seg for. Det er da tusen ganger bedre å rulle seg i døde dyr!





lørdag 24. september 2011

Vinneren av fotokonkurransen

Vi har fått inn mange flotte bilder av hunder på tur :) Det er vi veldig glade for, så tusen takk for det. Luca trekker vinneren i videoen litt lenger ned på siden, men først skal vi ta en titt på alle de fine bidragene vi har fått:

Bidrag fra Anette: Foxi og Amiga på tur!

Bidrag fra Megamarie: Blondie på klatretur :)

Bidrag fra Kristina: Dennis på tur i skogen. www.kristinasiin.blogg.no

Bidrag fra Johnny: Fabian på tur på Jomfruland.

Bidrag fra Torill: Fredrik på tur i skogen <3

Bidrag fra Camilla:
Her er Legolas på "rømmen" etter å ha gnagd av seg båndet. Første gangen han går løs etter at vi fikk han ;) www.tlegolas.wordpress.com

Bidrag fra Marlene. www.marlene92.blogg.no

Bidrag fra Hilde: Myrna og Sara er med på fisketur i et fjellvann.

Bidrag fra Jorunn: Tasha på tur. Måtte opp på ein stein for å få skikkelig oversikt ;-)


Tusen takk for alle bidragene!
Første premien er et gavekort på 100,- fra ipet.no 
Trøstepremien er en leke fra Trudie Smoothie Design.

Luca trekker begge vinnerne på filmen. Vi beklager litt amatørmessig filming og kvalitet, men sånn går det når man ødelegger videokameraet.
Snurr film:


Gratulerer til vinnerne :) 
Kan vinnerne sende en mail til trudemarlene@hotmail.com
Da forklarer mamma dere mer :)

fredag 23. september 2011

Møkkahund...

Goldie skriver:
Luca's noe ukloke handlinger på slutten av den flotte turen sammen med Maja og Fabian i dag, sørget for at vi alle tre ble puttet i badekaret og vasket. Alle på en gang! Luca spiste bæsj. Mamma kaller han en gris, det er bare synd at det skal gå utover meg og Pablo også. Vi trengte kanskje en vask vi og, men det hastet vel for svingende mest med han?!

Klikk på bildet for å se hva vi snakket om!

What goes around, comes around.

Luca skriver:
I morgen skal vi trekke vinneren av konkurransen! Eller det vil si; det er jeg, Luca, som skal trekke vinneren. Forrige gang lot jeg Goldie og Pablo få lov, siden de maste så fælt. Denna gangen nytter det ikke å mase, nei, for nå er det sjefen sjøl som skal ta seg av trekningen. Men, vi har et problem; mamma har ødelagt videokameraet… Hun gjorde det ikke med vilje. Det hele var faktisk ganske komisk, helt til vi fant ut at kameraet var dødt. Den store ulykken skjedde tidligere i uka. Vi skulle ut og gå tur og mamma skulle finne den splitter nye hundefløyta. Du vet, en sånn som menneskene tror de kan kommunisere med hunder med. Hun lette oppå et bord. På det bordet stod også masse annet rot, deriblant videokameraet på det lille stativet sitt. Plutselig velter kameraet ned fra bordet og mamma sa noen stygge ord (ja, banneord!). Hun trodde først det bare hadde falt ned på gulvet, men neida, det falt rett ned i vannskåla vår! Kameraet virker fortsatt ikke, selv om hun gjorde sitt beste og pakket det inn i et håndkle og la det til å tørke. Er det noen av våre readers som vet om det noen gang kommer til å funke igjen? 

Kanskje det var karma? Det har skjedd med henne en gang før også. Det var så varmt i sommer, så hun tenkte kanskje Goldie hadde lyst på et bad i Vansjø. Hun tok litt feil der, kan du si. Hun løftet Goldie ut i vannet og kom på at hun hadde mobilen i lomma. Den ble lagt på land i tilfelle den skulle dette ut i vannet. Hun kunne likeså godt hatt den i lomma, for sekunder senere trillet den ut i vannet helt av seg selv. Ser du sammenhengen? Goldie ville ikke bade, men mamma løftet henne uti allikevel (med gode hensikter selvsagt. Meningen var jo bare at Goldie skulle få avkjøle seg litt, sånn som jeg og Pablo gjør). Det neste som skjer er at hennes kjære Mr. iPhone faller uti vannet. What goes around, comes around. What goes up must come down, sier nå jeg. Mr. iPhone døde ikke, men det ble mye feil på’n, så hun kjøpte seg likeså godt ny. Den kan heldigvis filme, så da får vi bruke den i morra, hvis ikke kameraet våkner til live igjen da… 

Trykk på bildet for å få det større!

Her finner du forresten konkurransen. Vi har fått in mange bidrag, tusen takk for det!

mandag 19. september 2011

LItt om dagen min :)

Pablo skriver:
Oi, nå har jeg skrevet i bloggen to dager på rad! De andre sover, så jeg må som vanlig forte meg før de seg meg. I dag har jeg vært hos veterinæren. Nei, jeg er ikke syk, men vi måtte kjøpe allergimat til Fredrik for han er allergisk også fant mamma ut at hun skulle veie meg i samme slengen. Jeg har blitt ordntli' stor nå; 8,5 kg. Det er 2,5 kg mer enn Luca det og hele dobbelt så mye som Goldie veier! Jeg er en liten kjempe! Ganske mye spennende inne på en sånn dyreklinikk egentlig. Lukter litt rart og sånn. De har masse god mat der og det er masse hyggelige mennesker som vil hilse på meg :)

Her er meg og Goldie i sofaen i sommer. Vanligvis jager hun meg ned, men mamma sa hun ikke fikk lov, siden hun skulle ta bilde.

Akkurat nå har vi kommet inn fra tur med Maja og Fabian og gud hjelpe meg som Goldie har bjeffa i dag. Ho har kjefta på alle hundene vi har gått forbi, bortsett fra en. Ho skal sikkert ha mensen, siden ho er så sur. Det er ganske slitsomt skal jeg si dere, å høre på alt det bråket. Heldigvis vet jeg å oppføre meg pent, så mamma skryter fælt av meg og gir meg godbit :)

Nå skal jeg hjelpe mamma å vaske. I morgen får vi besøk av tante Mette og kusine Cecilie. Jeg har aldri møtt dem før, så jeg gleder meg til det!

Tusen takk til alle som er med fotokonkurransen vår foressten! Vi har lagt ut alle bidragene på Facebook. På lørdag skal vi ta å legge alle ut her i bloggen.

søndag 18. september 2011

Vann til elefantene

Pablo skriver:
Jeg pleier å legge meg sånn at jeg ser tv'en godt.
Jeg ble litt skuffa i dag når ikke Animal Planet stod på på TV'en. Så skuffa at jeg egentlig bare ville gå og legge meg... :( Men plutselig dukka det opp noe på skjermen! En elefant! Det viste seg at filmen "Vann til elefantene" stod på. Og vet dere; det er den fineste filmen jeg har sett! Det var litt skummelt med de store elefantene og sånn, men jeg er jo stor gutt nå og må ikke vise Luca at jeg er redd. Da ler han. Håper vi møter en sånn elefant i skogen en gang, for det er virkelig fine dyr.

Goldie og Luca har ikke skjønt at det går an å se på TV. Liker du å se på TV?

Fotokonkurranse!

Vi er i konkurransemodus for tiden og har vært så heldige å bli sponset med et gavekort fra iPet som vi skal få lodde ut. Denne gangen tenkte vi å prøve å ha en aldri så liten fotokonkurranse!

Tema: Hund på tur! 
Frist: Lørdag 24/9

Hvordan blir man med i konkurransen? Send bildet inn til trudemarlene@hotmail.com eller last opp på Facebook siden vår. Legg så igjen en link i bloggen din eller del siden vår på Facebook hvor du forteller at du er med i fotokonkurranse hos oss. Kun 1 bilde per person :)
Premie: Et gavekort på 100,- hos nettbutikken iPet. Ikke se bort fra at det blir en trøstepremie også ;)

 

Facebook siden vår finner du her http://www.facebook.com/pages/BlogByDogs/254169337940451

Med dette gavekortet kan du kjøpe alt av produkter på dyrebutikk www.ipet.no som hundeutstyr, hundebur, hundeklær, hundeseng, katteutstyr, katteleker, kloremøbel, kaninbur, hamsterbur, marsvinbur og mye mye mer!
NB! Gavekortet gjelder produkter ikke frakt.

Her er et bilde til inspirasjon:
Her er vi på tur i skogen. Pablo og Luca har badet og Goldie ser ut som om hun skal dette ned fra fjellet når som helst. Vi har ikke tid til å stå så lenge rolig :)

lørdag 17. september 2011

Latlørdag

Mamma og meg.
Luca skriver:
I dag har vært en kjedlig dag. Vi har bare gått korte turer. Hvorfor? Jo, mamma mener at Goldie skal få hvile hofta si en gang i blant. Goldie opererte hofta da hun var liten, så hun har et lite handikap, kan du si. Bare synd at det skal gå utover meg og Pablo. Altså, jeg har ingenting imot hvile, men det kan bli litt vel kjedlig. Egentlig er det ikke bare avslapping for meg på slike dager, for jeg må jo passe på Pablo. På han sitter handikapet i hue, for å si det sånn. Han stjeler lekene mine, maten min osv. Ja, til og med posen med pølsebiter mamma hadde lagt fra seg på bordet var han og stjal, den tullingen! 

Vi fikk heldigvis litt å drive med når vi fikk hver vår dentastick. Jeg fikk ligge å tygge på den ved siden av mamma i sofaen mens vi så på tv. Vet dere hva den hjernedøde (les; Pablo) gjorde da? Han tar rennafart og slenger den svære kroppen sinn opp i sofaen, oppå meg med dentasticken i kjeften. Fy fader jeg har aldri vært så forbanna i hele mitt liv! Hvem er det han tror han er som kan komme og ødelegge hele tv-kvelden til meg og mamma?! Heldigvis er det ikke vanskelig å skremme bort pysa. Han får sikkert mareritt i natt. Vel fortjent, sier nå jeg.

PS: I morra blir det ny konkurranse! Stay tuned :) 

Natti natt!   

fredag 16. september 2011

Vinnerne av konkurransen!


Trøstepremien
Pablo trakk vinneren av førstepremien, nemlig soveposen. Vi liker trøstepremier også, så Goldie fikk også lov til å trekke en. Trøstepremien er en leke. Begge premiene er levert av Trudie Smoothie Design!



Snurr film! (vi beklager men det er litt dårlig kvalitet på videoen)




Gratulerer til vinnerne og takk til alle som har vært med på konkurransen!

onsdag 14. september 2011

Kom i form med Luca Del 1: "Løping er cluet!"




Løping er cluet!

Jeg er smidig, jeg er sterk og jeg er kjapp. Hvordan har jeg blitt det? Vel, mest sannsynlig er jeg vel født sånn, det har nok noe med genene å gjøre. Med litt trening kan du også bli sånn – i hvert fall nesten. 

Mamma sier at hvis jeg var menneske, hadde jeg vært akkurat som han her: 



 
Men hvordan blir man slik?

Bevegelse er cluet! Masse bevegelse. Det finnes mange måter å bevege seg på; du kan løpe og du kan gå – it’s up to you lissom. Hvis du vil bli som meg, har du ikke noe annet valg enn å løpe. Menneskene kaller dette kondisjonstrening.
Kondisjonstreningen foregår selvsagt ute. Det er som jeg liker å si det; naturen er mitt helsestudio! Hver dag er vi ute i skogen i mange timer. Det gjelder å holde et høyt og jevnt tempo. Ikke no’ somling, sånn som Goldie og mamma har tendenser til.

Her er noen tips for å få kondisen på topp:

-          Varm alltid opp i 10-20 min før du løper eller gjør annen trening. Rask gange er fin oppvarming.
-           
-          Løp løs! Vær lojal mot eier’n din og kom på innkalling. Da blir alt så mye enklere for begge parter!

-          Når du er løs, må du få mest mulig ut av treningsøkta! Løp så mye du kan! Opp og ned av fjellsider, ut i lyngen osv. Løp hvert skritt som om det var ditt siste! Eller som jeg pleier å gjøre med Pablo: jeg løper etter’n med litt truende holdning og sier: ”løp som om du har fanden i hælane”. Da løper pysa skal jeg si dere! Hahaha!

-          Få med deg kameratene dine ut på trening. Trening med andre gjør at det blir morsommere og det gjør det lettere å nå målene dine. Det viser i hvert fall forskning på mennesker, så da gjelder det nok hunder også!

-          Ta en svømmetur! Svømming er bra trening både for kondisen og musklene. Løping i vannkanten og i sanden på stranda er også veldig bra! Tungt, men hva gjør man ikke for å se bra ut?

-           





Få eier’n din til å kaste en leke som du løper og henter. Eksempler kan være frisbee, ball etc. Gjør du dette i ulendt terreng eller i sand blir utfordringen større – og dermed også musklene.

-          Jogg og trekk. Hvis eier’n din trenger å komme i form også, kan du ta på deg selen din og dra’n med deg på joggetur. Hvis du løper foran og trekker får begge trim. En vinn, vinn situasjon.
 
-          Sykling: Nei, vi hunder kan jo ikke sykle, men vi kan løpe ved siden av mens eierne våre gjør det. Mamma har en såkalt springer på sin sykkel, men den har vi aldri prøvd.

-          Husk at hvis du er litt rund i kantene og har litt dårlig kondis, må du begynne forsiktig og øke gradvis!

Her var altså noen forslag til måter å bevege seg på. I de neste delene av artikkelserien vil jeg se nærmere på andre typer sport og selvfølgelig kosthold!







mandag 12. september 2011

Dialogue #3 "Can't stop laughing"


Luca: "Hey, Goldie, what breed of dog loves to take a bath?"
Goldie: "I haven't got a clue..."
Luca: "A shampoodle! HAHAHA! I can't stop laughing!"

Den som sover....

Den som sover, synder ikke.

Laugh and the world laughs with you, snore and you sleep alone

Sleep 'til you're hungry, eat 'til you're sleepy.  

I'm not asleep... but that doesn't mean I'm awake.  



If dogs were meant to pop out of bed, we'd all sleep in toasters.


A day without a nap is like a cupcake without frosting.  

Good night everyone :) 
*yawn*