søndag 2. mai 2010

Verdens beste godbiter - det er helt sant!

Her skal du få oppskriften på verdens beste godbiter. Det er så godt, at jeg gjør hva som helst for å få en bit. Jeg liker andre godbiter også, men blir så fort lei av dem. Disse godbitene er bare sååå gode, og jeg blir aldri lei av dem.

I "orginaloppskriften" blir det brukt lever. Mange mennesker, spesielt Bestemor- Torill, hater lever-lukt! Skjønner ikke hvorfor. Det som lukter så herlig, og det beste av alt; lukten blir sittende igjen i huset i mange timer etterpå! Iallefall har Trude byttet ut leveren med noe som faktisk smaker like godt, om ikke bedre, nemlig kyllingkjøttdeig. Man kan bruke alle typer kjøtt, men vanlig kjøttdeig anbefales ikke. Da blir det et ekkelt fettlag på toppen som menneskene synes lukter vondt.

Her er altså oppskriften på "kaken":

500g kjøtt (lever, kyllingkjøttdeig, okse- eller svinekjøtt)
1-2 egg
Mel (til å spe med)1ts bakepulver (valgfritt)

Ta kjøttet i en kjøkkenmaskin med slike skumle kniver i. La den gå til kjøttet er helt malt opp. Hvis du bruker kyllingkjøttdeig kan man røre med en sleiv. Eller gjøre som jeg ville gjort hvis jeg var menneske; stikke fingrene oppi og blande, men det er det veldig få mennesker som vil har jeg skjønt. Tilsett etterhvert egg og evt bakepulver. Bakepulveret kan man ha i for at "kaken" skal heve litt, men det går fint uten også (Trude glemmer dette hver gang). Spe til slutt med mel til det blir passe tykt. Skulle den bli for tykk, kan man ha i litt vann.
Smør så denne massen ut i et tynt lag på et stekebrett kledd med bakepapir og stek ved 180grader i 30-60min.

Når "kaken" har stått til avkjøling kan den skjæres opp i biter og fryses ned i en boks.

Ellers kan man bruke fantasien og ha oppi lekre godsaker som boksemat eller leverpostei.

Håper det smaker :)

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar